Składniki:
puszka tuńczyka w sosie własnym
3-4 łyżki kukurydzy konserwowej
2 średnie ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę
mała czerwona cebulka również pokrojona w drobną kostkę
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sos: 2 łyżki gęstego jogurtu, łyżeczka musztardy, pieprz do smaku
Sos jogurtowy można zastąpić majonezem.
Gdy zgromadzimy wszystkie wymienione składniki wystarczy tylko odsączyć tuńczyka z zalewy i połączyć z z pozostałymi produktami.
SMACZNEGO
Dawno już nie jadłam sałatki z tuńczyka, a to zawsze pyszny pomysł na kolację :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam! :-)
OdpowiedzUsuńdodaję jeszcze do tego ryż i bombowa kolacja gotowa :)
z tym, że mój M jej nie znosi... :(
Jak ja dawno jej nie robiłam, a tuńczyka uwielbiam(szczególnie z lidla w kawałku), muszę to nadrobić, może dziś na kolację:)
OdpowiedzUsuńŁadne kolorki Ci wyszły :) ja jeszcze jajeczka dodaję (ale ja je wszędzie wciskam) :D
OdpowiedzUsuń