sobota, 15 września 2012

Sałatka z tuńczyka

Bardzo smaczna, szybka w przygotowaniu i efektowna sałatka.

Składniki:
puszka tuńczyka w sosie własnym
3-4 łyżki kukurydzy konserwowej
2 średnie ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę
mała czerwona cebulka również pokrojona w drobną kostkę
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sos: 2 łyżki gęstego jogurtu, łyżeczka musztardy, pieprz do smaku
Sos jogurtowy można zastąpić  majonezem.

Gdy zgromadzimy wszystkie wymienione składniki wystarczy tylko odsączyć tuńczyka z zalewy i połączyć z z pozostałymi produktami.

  
SMACZNEGO



4 komentarze:

  1. Dawno już nie jadłam sałatki z tuńczyka, a to zawsze pyszny pomysł na kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam! :-)
    dodaję jeszcze do tego ryż i bombowa kolacja gotowa :)
    z tym, że mój M jej nie znosi... :(

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak ja dawno jej nie robiłam, a tuńczyka uwielbiam(szczególnie z lidla w kawałku), muszę to nadrobić, może dziś na kolację:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ładne kolorki Ci wyszły :) ja jeszcze jajeczka dodaję (ale ja je wszędzie wciskam) :D

    OdpowiedzUsuń