niedziela, 2 września 2012

Dorsz w musztardzie

Doskonałe danie dla osób zwracających uwagę na kaloryczność potraw.

Składniki:
Filet z dorsza,
2 łyzki musztardy,
Sól, pieprz

Duszona papryka:

1/2 zielonej papryki
1/4 czerwonej papryki
4 śliwki wegierki
Szczypiorek
Przeciśnięty ząbek czosnku
Łyżka oleju
Przyprawy: sól, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki

 Wykonanie:
- dorsza obłożyć musztardą i oprószyć solą i pieprzem,  - odstawić na ok. 20 min.,
- w tym czasie przygotowujemy dodatek do ryby: duszoną paprykę; wszystkie składniki kroimy w paseczki i dusimy na oleju podlewając niewielką ilością wody / ok. 10 min. /
- pod koniec duszenia dodajemy przyprawy i szczypiorek
- następnie smażymy rybę lub pieczemy w piekarniku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz