Podaję składniki na jedną dość dużą porcję.
200 g pieczarek
1/2 opakowania mrożonego groszku
Pierś kurczaka pokrojona w kostkę
Posiekana mała cebula
Ząbek czosnku pokrojony w plasterki
Zielony pieprz, sól
Olej do smażenia
Wykonanie:
Na rozgrzany olej wrzucam posiekaną cebulę i czosnek. Smażę do lekkiego zeszklenia. Następnie dodaję pokrojone pieczarki i mięso, doprawiam zielonym pieprzem i delikatnie solą. Duszę ok. 10 min. i wrzucam mrożony zielony groszek. Wszystkie składniki mieszam i wystarczy jeszcze tylko 5 min. duszenia i potrawa gotowa. Można ja jeść z dowolnymi dodatkami np. z brązowym ryżem lub makaronem ryżowym. Mnie wystarczy "solo".
SMACZNEGO
.

Pieczarki z groszkiem świetnie smakują z kurczakiem:)
OdpowiedzUsuń