środa, 17 października 2012

SMACZNIE, ZDROWO, SZYBKO

Może potrawa nie wygląda zbyt atrakcyjnie, ale jest bardzo smaczna, prosta w przygotowaniu i tania. Świetna dla osób odchudzających się. Wystarczy tylko 15 min., patelnia i składniki, które zawsze mam w swojej kuchni.  Polecam.

Składniki na 2-3 porcje:
1/2 opakowania mrożonego szpinaku
Puszka tuńczyka w sosie własnym
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
Średnia posiekana cebula
2-3 ząbki czosnku pokrojone w cienkie plasterki
Pieprz
Łyżka oleju
100 g makaronu ryżowego, wstążki

Wykonanie:
Przesmażam na oleju posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodaję mrożony szpinak, który wolno podgrzewam do momentu rozmrożenia. W tym samym czasie przygotowuję makaron ryżowy. Porcję makaronu wkładam do dużej miski, zalewam wrzątkiem, tak aby woda zakryła cały makaron i przykrywam pokrywką. Wracam do szpinaku, kiedy już się rozmrozi, jeszcze chwilkę go podsmażam i i dodaję odciśnięte z zalewy mięso tuńczyka, doprawiam pieprzem i jogurtem. Wszystko delikatnie mieszam i chwilkę podgrzewam, a następnie dorzucam odcedzony gorący makaron. Ostatnie mieszanko i na talerz.  Przygotowanie całej potrawy zajmuje, tak jak napisałam wcześniej tylko 15 min.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz