czwartek, 6 września 2012
Kalafiorowa zapiekanka
Bardzo atrakcyjne oblicze klasycznego kalafiora.
Kto raz spróbuje, wtedy na pewno " kalafiorowa zapiekanka " na stałe zagości na jego stole.
Przygotowujemy ją błyskawicznie, a jeszcze szybciej znika z talerzy.
Polecam.
Składniki :
-ugotowany kalafior,
aby kalafior miał delikatniejszy smak, należy dodać do wody ok. 1/2 szk.mleka
-kawałek sera Feta
Sos: 50 g żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach
4 łyżki gęstej śmietany
2 całe jajka
sól, pieprz
Wykonanie:
-ugotowane różyczki kalafiora układamy w naczyniu do zapiekania, zalewamy sosem i oprószamy serem Feta
-zapiekamy do ścięcia sosu; ok. 10 min w temp. 180 st. C
.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda i na pewno smakuje pysznie :)
OdpowiedzUsuńwykonam dziś na obiad
OdpowiedzUsuń