niedziela, 16 września 2012

Morszczuk w marynacie

Czas na rybę. Moja propozycja to morszczuk na słodko-ostro.

Składniki:
Filet z morszczuka
Żółta papryka
Marchew
Łyżeczka oliwy z oliwek

Marynata: łyżka miodu, łyżka musztardy, łyżeczka oliwy, 2 łyżki octu jabłkowego, łyżeczka kurkumy, szczypta białego pieprzu

Składniki marynaty dokładnie połączyć, a następnie natrzeć nią morszczuka.
Odstawić rybę na ok. 30 min.
W tym czasie można przygotować dodatki: żółtą paprykę pokroić w małą kostkę, marchewkę zetrzeć na długie wiórki na tarce o dużych oczkach.
Następnie wszystkie składniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym: rybę z marynatą, paprykę i marchewkę. Warzywa delikatnie skropić oliwą z oliwek.
Piec ok. 15 min. w temp. 180 st. C.



SMACZNEGO

2 komentarze: