piątek, 21 września 2012

Pasta z pstrąga

Delikatne w smaku, niskokaloryczne smarowidło do pieczywa. Pasta świetnie komponuje się z dodatkiem kiełków rzodkiewki.

Składniki:
65 g wędzonego pstrąga
2 łyżki sera twarogowego
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Średni ogórek kiszony pokrojony w bardzo drobną kostkę
Łyżka szczypiorku
Przyprawy: pieprz, odrobina chili

Wykonanie pasty jest dziecinnie proste, wystarczy wymieszać wszystkie składniki.
Do przygotowania pasty wykorzystałam filet z wędzonego pstrąga - jedno opakowanie, dlatego taka dziwna gramatura, zależało mi na przedstawieniu właściwej proporcji.


2 komentarze:

  1. uwielbiam wszelkie pasty! i te kiełki mmm..

    OdpowiedzUsuń
  2. Do tej pory wariowałam na punkcie pasty z makreli i tuńczyka... a może warto spróbować również z pstrągiem? Bo do tej pory była do moja ulubiona rybka na obiad :)

    OdpowiedzUsuń